Hai ca trebuia sa scriu asta demult. Si cum astazi sunt putin intoarsa de la canicula, zic asa:

I. Ca aroganta nu vinde decat la talkshow-urile amendate de CNA si nu aduce cititori in plus care sa iti ramana cititori (spre deosebire de OTV, Libertatea sau Antenele) (si am inceput cu asta pentru ca ma enerveaza cel mai tare).

II. Ca atacand PR-ul, bloggerii nu devin niste PR-i mai buni decat PR-ii doar pentru ca au cateva posturi preluate de ceilalti 2-3 bloggeri din grupul de prieteni. Si nu, nici nu se compenseaza cu faptul ca e online-ul la putere. Mai e ceva grau de cules.

III. Ca atacand profesia de PR sau specialistii ei (pentru ca sunt intr-adevar, putini profesionisti) isi fac un deserviciu lor insisi. De ce spun asta?
Pentru ca in ciuda tuturor informatiilor disponibile despre ce inseamna PR, ei nici pana acum nu si-au dat seama cu ce se ocupa un astfel de om pe care il ataca in baza unor gresite presupuneri plasmuite de imaginatia de blogger. Macar de-ar cunoaste teoria, daca nu si celelalte multe alte lucruri pe care le face in fiecare zi un astfel de specialist. E adevarat ca tocmai din cauza ca este pus sa faca nu numai PR, exista aceasta neclaritate pentru cei din exterior si uneori si pentru el insusi. Dar totusi…sunt multi bloggeri care nu duc mare lipsa de cititori pentru al caror respect ar face atat de multe incat nici macar nu se deranjeaza sa puna mana pe o carte despre ceea ce ataca.
Si ataca, si critica, si scriu incorect, si ne spun si acum cine sa fie in campurile to:, cc: si bcc: cu gandul ca tot o fi si asta un subiect de disputa care sa atraga audienta.

Move on, guys! Lasati PR-ii sa-si faca treaba. Daca vreo pitzi PR-ista v-a trimis mailul cu comunicatul extrainteresant si targetat, poate ati contribuit si voi cumva la asta. Subiectele voastre or fi atras-o pe sarmana si v-a placut atat de mult scriitura si creativitatea, incat nu putea sa va lase pe dinafara listei de presa. Daca e pur si simplu spam de la o non-pitzi, atunci dati block si mergeti mai departe. Nu inseamna ca, daca o PR-ista angajata pe maxim 15 mil, care inca nu a invatat sa se prezinte, va scrie netargetat si total neinspirat, atunci toata industria e asa. Fiecare padure are uscaturile ei. Cine generalizeaza aducandu-si prejudicii pana si siesi, probabil ca e una dintre ele.

De unde ideea cu propria prejudiciere va dati seama si singuri, ca doar sunteti comunicatori isteti si cu imaginatie.