Pe 30 octombrie 2009 se lansa unul dintre cele mai apreciate proiecte culturale romanesti de astazi, Shorts Up, iar pe 27 octombrie avea loc cea mai buna conferinta de presa la care am asistat. Era organizata de Alina Chirvase si Razvan Crisan si imi dau seama ca atunci cand mi-au vorbit despre proiect la recent deschisa Gradina Verona, il priveam ca si cum ar fi fost la cel putin a 5-a editie.

Dar nu despre proiect sau despre cei doi organizatori vroiam eu sa scriu, ci despre inspiratia de moment cu care Razvan, dupa ce a prezentat proiectul in cadrul conferintei de presa, a reusit sa sporeasca si mai mult atentia publicului adunat in cafenea. A pus o intrebare care incercata si in alte conferinte le-ar fi salvat de la a ramane simple monoloage: daca vreunul dintre cei prezenti a mai participat la un astfel de eveniment. Nimic extraordinar in aceasta intrebare, insa modul aparent spontan (poate n-a fost doar inspiratie, doar Razvan stie) cu care  a adresat-o  si tonul degajat al unei discutii ca intre prieteni a dus la obtinerea de informatii diverse pentru jurnalisti, a implicat, a atras in proiect, lumea s-a amuzat, a impartasit experiente si asteptari. Dar ceea ce mi s-a parut cel mai important este ca a intrebat. Altii nu pun deloc sau apeleaza la clasica “daca sunt intrebari…” si alte clasice inca in viata.

A fost o fireasca intrebare care a functionat ca o punte de comunicare si a facut din acel eveniment cea mai reusita conferinta de presa  la care am participat. Si asta fara a datora ceva organizarii pretentioase, cateringului, momentelor artistice sau minutiozitatii cu care s-a planificat fiecare minut, ci datorita unei simple intrebari.

Am mai povestit despre prima conferinta Shorts Up si mi-am adus din nou aminte de ea lucrand la textele de prezentare ale unui proiect despre care o sa mai scriu in curand si care are in centru importanta intrebarilor.

Comments

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Alina Jijau, Adrian Dobrescu. Adrian Dobrescu said: RT @alinajijau: cum nu am somn, povestesc pe blog despre ce imi aduc aminte http://bit.ly/eoOHFU [...]