dulcele-bar“- Insemnarile unui spectator? a spus. Despre ce e?

Poate din cauza ca imi spusese Junior sau poate pentru ca bausem prea multe Bloody Mary tari facute de Mapes, n-am mai suportat. Am inceput sa urlu la Jimbo.

- Urasc intrebarea asta, am spus. Urasc cand oamenii ma intreaba despre ce e o carte. Oamenii care citesc pentru intriga, oamenii care inghit povestea ca umplutura dintr-un biscuit Oreo ar trebui sa ramana la benzi desenate si telenovele. Despre ce e? Orice carte care valoreaza cat negru sub unghie e despre emotii, si dragoste, si moarte, si durere. E despre cuvinte. Despre om fata in fata cu viata. Da?”

Din Dulcele bar, de J. R. Moehringer, o carte extraordinara pe care v-o recomand. Desi are aproape 600 de pagini, va garantez ca o sa o cititi in mai putin de 5-6 seri, pentru ca nu o veti putea lasa din mana. Merita sa lasati deoparte 2 dintre cartile deja incepute si sa o cititi pana la capat.

Un alt fragment il puteti gasi in Dilema Veche si ma limitez, ca de obicei, la fragmente pentru a va starni interesul. Poate faceti parte (ca si mine) din categoria de oameni carora nu prea le place sa li se spuna despre ce este o carte, mai ales atunci cand este despre atat de multe parti din noi…