An Inconvenient PR Truth from RealWire on Vimeo.

An Incovenient PR Truth este o campanie dezvoltata de RealWire (infiintata de catre Adam Parker), campanie care a generat in Marea Britanie o dezbatere relevanta asupra PR spam-ului. O astfel de campanie ar fi necesara din punctul meu de vedere all over the world si este construita astfel incat oricine o poate sustine. In ceea ce priveste piata autohtona, cred ca PR spamul va creste influentat de cel putin 2 factori:

- tendinta de a aduce oameni neexperimentati in agentiile de PR, datorita tendintei de eficientizare a costurilor in defavoarea calitatii

- haosul in care se afla mass media care pune la incercare mentinerea legaturilor (pentru PR-ii “cu vechime”) sau researchul consistent asupra domeniului jurnalistului (pentru PR-ii noi), research oricum minimalist si inainte. Situatia mass media poate avea efecte negative asupra structurarii si asa deficitare a bazelor de date.

Mai multe informatii despre campanie puteti afla citind articolul publicat de Adam Parker aici, de pe site-ul campaniei sau/si din prezentarea de mai sus.

Comments

  1. din proprie experienta pot spune ca acelasi lucru il faceam si eu inainte sa incep studiile in PR, deci confirm primul factor. as mai putea adauga inca un factor, dar din pura speculatie, si anume faptul ca inainte era mai complicat sa trimiti un comunicat (fax = timp, bani), astfel destinatarii erau filtrati cu mai multa atentie; acum, un mail cu 100 sau 10 destinatari reprezinta acelasi lucru din punct de vedere al timpului si costului, iar principiul este urmatorul: cu cat mai multi, cu atat mai probabil si un articol.