Inteleg ca astazi este Ziua Mondiala a Faptelor Bune / Random Acts of Kindness Day (via Oana Bratila), prilej cu care mi-am dat seama de ce oamenii inteligenti care fac acte de caritate tin sa ramana anonimi: daca, doamne fereste!, afla cineva si fapta nu ramane nepedepsita?…Seriuously now! (vorbesc chiar serios! – si aici am simtit nevoia sa subliniez, nu sa traduc)

Cu acelasi prilej – ca tot vroiam sa zic pe facebook despre cantitatea de specialisti-in-orice aflata intr-o crestere amenintatoare, venita la pachet cu cantitatea la fel de amenintatoare de comentarii -, ma gandesc sa fac o fapta buna (si sa nu raman la randu-mi neinjurata) si sa va dau o idee: blocati orice informatii care vin inspre si pleaca dinspre voi, daca nu trec de ce cele 3 filtre socratice:

- este adevarat

- este de bine

- este util

Eu ma antrenez de ceva vreme si parca incepe sa se faca liniste in jur. De exemplu, cand am inceput “curatenia”, eram in plin tumult al alegerilor prezidentiale si toti isi amenintau prietenii care voteaza cu Ponta ca vor primi unfriend. M-am lasat influentata de instigarea la curatenie, numai ca eu am facut-o dupa alte criterii si am dat unfriend celor care simteau nevoia sa se laude, sa se dea mari, bogati, frumosi, umblati si minunati si imi creau mie o senzatie de voma profunda. Postarile lor nu mi se pareau nici adevarate, ma faceau sa ma simt prost (si rau, pe deasupra), deci n-avea cum sa fie “de bine” si nu imi era nici utila informatia.

Pentru ca se pare ca tot despre social media si galagie a iesit si postul asta, vreau sa mai dau un pont specialistilor din domeniu, poate ii inspira la strategii:

“Nicio societate n-a putut desfiinta tristetea omeneasca, niciun sistem politic nu ne poate elibera de durerea de a trai, de teama de a muri, de setea noastra de absolut. Conditia umana e cea care guverneaza conditia sociala, nu invers” – Eugene Ionesco

In rest, numai de bine!